O nama

Online platforma Domoće doma nastala je zbog prepoznate važnosti lokalno uzgojene hrane u lancu opskrbe za lokalnu zajednicu. LAG Istočna Istra i FLAG Alba osmislili su mjesto koje na najjednostavniji način spaja lokalnog proizvođača s njenim direktnim kupcem, bez posrednika na tom putu. Kao što i sam naziv platforme sugerira- njenim korištenjem, domaću hranu kupujemo i nosimo doma, a kada pripremamo hranu spravljenu od lokalno uzgojenih svježih namirnica iz naše neposredne blizine, tada u potpunosti imamo onaj istinski osjećaj doma.

LAG Istočna Istra i FLAG Alba zajedno čine predstavnike javnog, gospodarskog i civilnog sektora ruralnog/ribarstvenog i akvakulturnog područja, a okosnica njihovog djelovanja sastoji se od osmišljavanja aktivnosti s ciljem razvoja lokalne zajednice.
Rad lokalnih akcijskih grupa financiran je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo poznat kao razvoj vođen zajednicom.

Platforma Domoće doma naslanja se na područje njihovog djelovanja i predstavlja prvi korak u formiranju dugoročne suradnje usmjerene održivom razvoju područja Labinštine.

Naša vizija

U našem području, od davnina tradicionalno postoji ljubav prema izradi kvalitetnih proizvoda potpomognutih znanjima starijih generacija, ljubavi prema prirodi i neumornom radu.

Tradicija se nastavlja i danas, no ona ponekad poklekne pred znakovima modernizacije kao što su ubrzani način života i digitalizacija. Tradiciji smo htjeli pružiti podršku, istovremeno koristeći moderne alate koji su nam u suvremenom dobu dostupni. Razmišljali smo kako na najlakši mogući način predstaviti naše vrijedne proizvođače i pomoći im u plasmanu njihovih proizvoda. 

Tako je nastala Domoće doma, platforma lako dostupna svima, u kojoj kupci na jednom mjestu imaju cjelovite informacije i kontakte lokalnih proizvođača. Korištenjem platforme, pomažemo uživanje u finoj, svježoj hrani poznatog podrijetla dok istovremeno širimo svijest o stjecanju zdravih navika kroz kupnju domaćih proizvoda.

Zašto je važno kupovati proizvode lokalnih poljoprivrednika?

 • domaća hrana uzgojena je u skladu s prirodom, poštujući godišnja doba 
 • kratak opskrbni put označava da prolazi kratku udaljenost od ubiranja i izlova do stola
 • hrana je svježija, nutritivno bogatija i ukusnija
 • poznato je podrijetlo hrane
 • lokalno uzgojena hrana zbog kratkog transportnog puta i pažljivijeg korištenja sredstava za tretiranje prilikom uzgoja ima smanjen utjecaj na okoliš
 • kupovati domaće znači kupovati „zeleno“
 • kupnjom domaćih proizvoda osiguravamo budućnost lokalne zajednice
 • kupnjom domaćeg stječu se zdrave navike

Tko se može registrirati?

LAG Istočna Istra i FLAG Alba na usluzi su svima koji se žele registrirati kao ponuditelji proizvoda i biti dio našeg projekta.Poljoprivredna gospodarstva/obrti/trgovačka društva moraju zadovoljavati sljedeće kriterije:

 • imati  sjedište  OPG-a/obrta/trgovačkog društva na  području LAG-a Istočna Istra/FLAG-a Alba;
 • biti upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava ili prema zakonodavstvu            Republike Hrvatske u odgovarajuće Upisnike, Obrtne registre ili Sudske registre;
 • ispunjavati sve zakonske propise koji reguliraju proizvodnju i trgovinu određenim poljoprivrednim proizvodom.

Napomena: Ova stranica informativnog je karaktera s ciljem spajanja proizvođača i kupaca s područja Labinštine i nije internetska trgovina. Korištenje ove stranice za ponuditelje i kupce je besplatno i ničim nije obvezujuće, osim poštivanja zakonodavstva Republike Hrvatske i Općih uvjeta korištenja internetske stranice.

Ponuditelji su dužni poslovati sukladno propisima Republike Hrvatske i dobre prakse. LAG Istočna Istra i FLAG Alba odriču se odgovornosti za posljedice spajanja ponuditelja i kupaca.